Ovdje najzdravija povrće

Povrće su zdrava i izbalansirano. To smo. Još koji su najefikasnije kada to uključuje tvoje zdravlje i wellness, i zašto? Uz početnu faktor u svojoj novoj knjizi, dole je odgovor iz i također kogebogforfatteren, Kirsten Skaarup. Artičoku je zapravo tortica ili kolačić, gdje ti uništiti svih vremena nizak od blossom i “meso” na lisce.

Ovdje najzdravija povrćeArtiskokken sastoji od bitterstoffet cynarin, što je povratiti za jetru i žuči, kao i stoga na odvikavanju, kao što je diuretike, holesterol kontrolu i tako dobre za srce. Štaviše, artičoke su visoki-vlakna a imamo i minerala kao magnezij, željeza, kalij, mangan kao fosfor. Kada je u pitanju je takmičenje za najviše koristi monounsaturated masne kiseline, je avocadoen u šampioni pored bademe, lešnike, i masline. On je rekao da ako jedan sleti na napuštenom ostrvu, ti možeš da podneseš, ako postoji i avokado. Voce (da, to je stvarno voće) uključuje beta karotena i minerala poput kalij, magnezijuma, bakar, mangan i selena. Povrh svega, to je isto tako se sastoji od presudne amino kiseline i izvrstan sadržaj supstanca je lutein, koji koristi oči i pogled, stoga je holesterol kontrolu. Suđenja takođe tvrde da su mnogo bolji hvata materijal lycopene (nalazi se među ostalima u paradajz) kao i druge carotenoids kada jedeš avokado.

Špinat repe i također sølvbeder pomaže da se stabilizirati šećer u krvi stepeni

Pao ostaviti i takođe uključuje u najmanju ruku 13 različite biljke hranljive materije, koja se ponaša antioksidans kao anti-provokativno. Tamo beta-karotena, B (posebno folna kiselina), C i D-vitamine, pored mnogo K-vitamin. Špinat repe dodatno ponudi sa magnezijem, što je veoma važno za kosti kao srce film, tok, pamćenje i također mišiće. Pali ostavlja su također holesterol i blodtryksregulerende, i podržava krv nivo šećera nivoima cvekle je dodatno divno, jer su kao što špinat uključuje i Omega 3 masti kao da je stvarno smanjena kalorija.

Špinat repe i također sølvbeder pomaže da se stabilizirati šećer u krvi stepeni Ipak, moram da te držim iz eko pao ode, ako imaju tendenciju da se stvori bubreg ili drskosti kamenje. Među njima su također… kao špinat oxalic kiselinu, što može biti problematična u ovom kontekstu. Bundeve i zdrobiti ostati u porodici. Kada bundeve izgleda da u prvih 10 listing, to je zato što zlato voće uključuje sjajnu brojne hranjive tvari u vezi sa niskim kalorija sadržaja samo 24 po 100 grama bundeva.

  1. Bundeva zubni punjenje je takođe super u stomak. Meso ima nizak sadržaja ugljikohidrata što znači da možeš da jedeš slobodi i u isto vrijeme održi svoj šećer, stabilan kao pojasa opsegu neoštećen.
  2. Bundeva je samo pogodan slankemad. Veliki bobice (koja je u stvari je) je i jedna od najbolje izvore beta-karotena, koja je efikasan antioksidans rezultat, što aids da smanjimo rizik od doba-vezane viziju nevolje.
  3. Skvoš je jedva velika kao svoje žute brat, nakon toga skvoš mnogo vode (kao slægtningen krastavac). Stoga gibanicu mnogo više kalorije, sa samo 17 kalorija po. 100 soma od voća.

Kupus koristi tvoj probavni trakt flora

Kupus je poklon bogovima u tijelo. To je praktično priroda je vlastiti droge u solidno tip. U stara vremena je bila kupus pitao za siromašne lijekove. Što je upravo ono što kupus je! Kupus je upakovan sa biljka hranljivih materija kao što je thiocyanates, indoles, lutein, zeaxanthin, sulfora phan kao isothiocyanater. Ovi spojevi su izuzetno efikasno i može biti preventivne na različite vrste raka.

Kupus koristi tvoj probavni trakt floraNekoliko eksperimente zapravo pokazala da kupus radi kao kræfthæmmer. Ovo je uglavnom zbog velikog web sadržaja antioksidanata, anti-zapaljive efekt kao i iznosu od glukosinolater, što je praktično samo se nalazi u kupus. U otrovnim supstance, što dodatno daje kupus svojim karakterističnim ukus, koristi pogon za odbranu protiv bolesti i štetočine. Kao i vjerojatno su ove supstance isto udara u telo. Kupus sadrži vlakna, koji je tvoj probavni trakt biljke će uživati. Ova vlakna vezati isto napravio upotrebu holesterol i estrogens. Sve kålsorter je zdrava i izbalansirana, još web sadržaj je od velike pomoci spojeva varira malo u različite vrste. Glavni kupus je broocoli, karfiol, crvena kupus, beli kupusa, kupusa, kale, palmekål i prokulice.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here